Eddie Van Halen er hædret med et nyt sæt guitarer

Den afdøde Van Halen øksedræders eget mærke – som afslører hans initialer – har meddelt, at der frigives ni guitarer til den nyligt introducerede 5150-serie.

Instrumenterne inkluderer mange af de tilpasninger, som Eddie – der døde efter en lang kamp med kræft i oktober – skabte for at gøre hans unikke spillestil så behagelig som muligt.

Serien inkluderer to Wolfgang Special-modeller og fire af Wolf WG Standard.

EVH sagde: ”Industrien oplevede rekordinteresse for guitarafspilning i 2020, men takkede desværre også en af ​​de mest innovative og indflydelsesrige spillere i sin tid.

Eddie Van Halens unikt opfindsomme stil inspirerede en hel generation af spillere. Han innoverede ikke kun i, hvordan han spillede, men hvad han spillede, og hvad han spillede igennem ved at skabe nogle af de største guitarer og forstærkere, som verden har set og hørt. ”

Instrumenterne fås i forskellige farver, inklusive lyserød, blå og eksotisk ahorn.

Wolfgang-modellerne er opkaldt efter Eddies søn, Wolfgang Van Halen, 29, der bekræftede sin fars død i oktober.

Han skrev: ”Jeg kan ikke tro, at jeg skal skrive dette,] men min far, Edward Lodewijk Van Halen, har mistet sin lange og hårde kamp mod kræft i morges. Han var den bedste far, jeg nogensinde kunne bede om. Hvert øjeblik jeg at have delt med ham på og uden for scenen var en gave.

”Mit hjerte er knust, og jeg tror ikke, jeg nogensinde vil komme mig fuldt ud efter dette tab.

“Jeg elsker dig så meget, Pop. (Sic)”

Eddie blev bredt betragtet som en guitarinnovator og virtuos, der førte ‘Jump’ hitmakere gennem en karriere, der strakte sig over fem årtier.

Musikikonet etablerede sig som en af ​​de allerbedste spillere i rockhistorien og blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 2007.

Frem for alt blev Eddie kritiseret for sin indflydelse på hardrock og hans beherskelse af den tohåndede baneteknik, som han perfektionerede og introducerede til et massepublikum.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *